Heminredningsskolan

Interiör och trender för hemmet

Sminkspegel med belysning – sätt ”maken” varje dag

Bra ljus när man sminkar sig är A och O för att få ett bra resultat – speciellt om man tillhör en av dom som gärna lägger en mer avancerad make än bara lite mascara och rouge.

Sminkar man sig i dåligt ljus finns en stor risk att man inte alls får en bra bild av hur det egentligen ser ut – något som sedan kommer visa sig när man kommer ut från det halvmörka badrummet och ut i det naturliga dagsljuset. En sminkspegel med belysning löser problemet och hjälper till att sätta den perfekta maken varje dag.

Viktigt med rätt ljus när man sminkar sig

När man sminkar sig finns en hemlig regel som dom flesta proffs använder sig av – att sminka sig i ungefär samma ljus som man kommer att vistas i efteråt. Detta är givetvis svårt om man vet med sig att man kommer att vistas både inomhus och utomhus under kommande timmar. Hur som helst är ett jämnt resultat att föredra och det är här vikten av rätt ljussättning kommer in i bilden. Om man sitter i ett mörkt rum och sminkar sig, eller i ett badrum med dov belysning och inga fönster finns en överhängande risk att man lägger på för mycket smink – för att det ser bra ut just där. När man sedan kommer ut i dagsljus eller in i ett rum med kraftigare belysning kommer sminkningen troligtvis inte att se lika bra ut.

Den där ”kakiga” effekten man kan få av för mycket foundation, eller den där skarpa kanten mellan ansikte och hals är vanliga exempel som gärna kommer till följd av att man sminkat sig i fel ljus.

Därför är en sminkspegel med belysning bra

För att undvika problem med ojämna resultat är en sminkspegel med belysning den rätta lösningen. På dessa (i alla fall mer avancerade modeller) finns olika ljuslägen att välja mellan – just för att kunna följa den ovan hemliga regeln.

Sminkspeglar är såklart framtagna just för att kunna lägga en så bra sminkning som möjligt men det är dock inte bara tack vare belysningen. Ofta finns även en förstoringseffekt på speglarna, vilket gör att resultatet kan bli ännu bättre. En sminkspegel med belysning kommer ge:

  • Ett jämnare resultat
  • Ett bättre resultat

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Heminredningsskolan

Tema av Anders Norén