Boka tid för fönsterbyte i Uppsala

Är du i behov av ett fönsterbyte i Uppsala? I sådana fall gör du bäst i att kontakta din lokala fönsterleverantör snarast. Detta för att diskutera ditt behov och deras möjlighet att möta detta. Det är nämligen viktigt att hålla fönstren i skick för att vårda fastigheten. Ibland kan det räcka med att reparera dem men ibland behöver fönstren helt och hållet bytas ut. Till exempel kanske du är sugen på att måla om fönsterkarmarna i din bostad. Men plötsligt känner du ett drag från fönstret när du tittar på tv eller försöker sova. Om så är fallet kan detta betyda att fönstren faktiskt behöver bytas. För ett drag innebär inte bara att kyla kommer in i bostaden utan även att värmen letar sig ut från densamma. Genom att då beställa ett fönsterbyte i Uppsala kan du genast märka av fördelarna med fönsterbytet. Några exempel på dessa är: ökad värme i bostaden minskade uppvärmningskostnader mindre ljud som hörs utifrån minskad kondens på fönstren Det finns också fler fördelar med att byta fönster och dessa belyser vi nedan! Ett fönsterbyte i Uppsala löser många problem i vardagen Om du frågar experter varför du bör överväga att göra ett fönsterbyte i Uppsala kan svaren variera. Du kan till exempel få höra att fönsterbytet på direkten höjer värdet på din fastighet. En annan positiv aspekt som ofta lyfts fram är att de nya fönstren gör livet enklare för dig. Då har vi inte ens nämnt den rent estetiska faktorn eller att ett fönsterbyte gör din bostad tystare och mer energieffektiv. Vissa av dessa fördelar har vi dock som hastigast nämnt ovan. Fönster av låg kvalitet kan inte bara hålla nere fastighetsvärdet utan även göra din bostad mindre trygg. Därför är det viktigt att du byter ut fönstren om de börjar bli gamla och slitna. Om du inte väljer att göra detta riskerar din ovilja att agera att leda till stor frustration framöver. Till exempel kan fönstren plötsligt bli svårare att öppna och stänga. Detta kan bero på en rad olika orsaker. Oavsett vilket kan du avhjälpa problemet genom att ordna med ett fönsterbyte i Uppsala.

Tryggt och snyggt med Woodsteel säkerhetsdörrar

Säkerhetsdörrar är idag ett måste för de som vill känna sig trygga i sitt hem. Det kan handla om att byta ut en lägenhetsdörr, en ytterdörr till ett hus eller en entrédörr till ett flerbostadshus. Woodsteel säkerhetsdörrar är tillverkade av säkra och robusta material, men detta utan att dörren behöver se klumpig ut. Ofta tänker man att man inte kan få både en snygg och säker dörr, men det går alldeles utmärkt. Säkerhetsdörrarna från Woodsteel har en träpanel som kan utformas och utsmyckas så att den passar kundens stil och smak. Stålstomme med träpanel Det som gör Woodsteel säkerhetsdörrar unika är just det namnet skvallrar om: de är tillverkade i stål men har en yta av trä. Träpanelen ligger ovanpå stålet i skenor med kantlister och är alltså inte fastlimmad. Detta är viktigt eftersom trä är ett organiskt material och lätt rör på sig vid förändrad luftfuktighet. Dessutom ger detta kunden möjlighet att byta ut sin träpanel för att få ett helt nytt utseende på sin säkerhetsdörr. Några av de mest populära träslagen i panelen är Mahogny Ek Valnöt Björk Klassiska eller moderna detaljer Säkerhetsdörren behöver ofta utformas med beslag och detaljer precis som en vanlig dörr. Ofta vill man att lås, handtag och brevinkast passar bra ihop med resten av byggnadens dörrar, och detta kan Woodsteel hjälpa sina kunder med. Detaljerna finns i både modern och klassisk tappning och man kan välja mellan en rad olika designer. Beslagen är mycket viktiga eftersom de ger dörren en unik karaktär och därför bör de vara av god kvalitet. Woodsteel säkerhetsdörrar – en modern lösning Woodsteels säkerhetsdörrar har dessutom andra mer moderna lösningar såsom elektroniska lås som kan kopplas direkt till mobilen. Systemet LINX kan installeras fristående till säkerhetsdörren och detta drivs av automatisk intelligens som gör att användaren kan anpassa den efter sina egna behov och användning. Man kan alltså själv välja vilket beteende man vill att dörren ska ha. Något annat som gör Woodsteels säkerhetsdörrar unika är att de samarbetar med tillverkaren Torteloro & Re som är ledande på den europeiska marknaden. Genom detta samarbete levereras alltid högsta kvalitet och samtidigt moderna lösningar som inte på något sätt kompromissar bort dörrens utseende.

Golvslipning i Helsingborg –renoverat trägolv

Att slipa som sitt golv är inte något man gör alltför ofta, men när det väl görs får sig hela hemmet ett lyft. Många väljer att behandla sitt golv i samband med inflytt, då det kan vara lättare att komma åt hela golvet eftersom man ännu inte har möblerat boendet. Ett alternativ är att slipa golv i ett rum i taget, så att möblemanget kan flyttas efter behov. Idag görs golvslipning i Helsingborg med moderna maskiner som suger upp dammet i samma takt som det bildas, så inomhusmiljön påverkas bara i positiv riktning av behandlingen. Sköt om golvet efter slipningen Många väljer att slipa ett golv när det har tappat sin glans, fått någon repa och helt enkelt börjat se lite tråkigt ut. Men det finns många bra tips för att få den nyslipade ytan att hålla längre, och viktigast av allt är faktiskt att göra lite men ofta, hellre än mycket och sällan. En enkel åtgärd är att alltid ta av skorna i hallen och att se till att grus och liknande sopas upp där. Ytterligare ett tips är att dammsuga och våttorka varje vecka för att få bort både partiklar och eventuellt kladd som påverkar ytan på sikt. Dock är det viktigt att vrida ur moppen ordentligt, och på extra känsliga golv kan man faktiskt behöva torka med en torr trasa efteråt för att undvika fuktfläckar. Golv som har vaxats eller oljats är dock inte så utsatta för den risken, men om man väljer att inte behandla sitt trägolv så är risken stor att det drar åt sig fukt. Tre typer av trägolv, och förslag på behandling till dem Brädgolv I regel ett enklare golv som antingen ligger i lägenheter (då har det ofta funnits ytterligare ett golv, t.ex. en plastmatta ovanpå som rivits ur av estetiska skäl). Detta golv är mycket känsligt i obehandlat skick och får lätt både repor och fuktfläckar. Erbjuder många möjligheter, som t.ex. olja eller lasera. För att bilda en slitstark yta kan golvet också vaxas efter slipning. Fiskbensparkett En elegant typ av golv som i regel finns i äldre hus och bostäder. En välskött fiskbensparkett höjer känslan i rummet betydligt och bidrar med gammeldags charm. Kan t.ex. oljas för en intensivare färg, och bör skyddas med vax eller lack. Kubbgolv Gjort av klossar med ändträet uppåt. Detta golv är både unikt och slitstarkt tack vare ändträets egenskaper. Dock bör det behandlas med olja eller vax för att öka hållbarheten och framförallt skydda mot fukt.

Vet mer om hur infraröd bastu påverkar hälsan

Att bada infraröd bastu kan komma med flera hälsofördelar. Till viss del är det också därför det har blivit populärt. Men vilka hälsofördelar är det man får – och vad bör man tänka på för att maximera nyttan av tiden i värmen? Se vidare på www.luxway.se. Hälsofördelarna Exakt vilka hälsofördelar som ges råder det lite oenighet om. Nedan följer exempel på ett antal stora fördelar som det åtminstone råder relativt stor konsensus kring. Hjärta och kärl. Det finns flera studier som pekar på att det kan vara bra för hjärtat att bada infraröd bastu och bastu överlag. Särskilt gynnsamt kan det vara för dem som har högt blodtryck (vilket inte är bra för hjärta och kärl), eftersom bastande kan sänka det. Ett antal studier visar även på lindrade symptom för personer med viss typ av hjärtsvikt. Bra för lungorna. Ett antal studier pekar på att personer som badat infraröd bastu (eller traditionell, för den delen) löper en lägre risk att få lunginflammation. En del personer med astma har också upplevt sig få lindrade symptom. Andra saker som infraröd bastu kan vara bra för: Minska smärta Mjuka upp stela muskler och leder Ökad blodcirkulation, vilket i sin tur kommer med en rad fördelar Ökade energinivåer Rogivande upplevelse Många ser infraröd bastu som en rogivande upplevelse, vilket i sig kan medföra en rad hälsofördelar. Att få en stund för sig själv, eller med någon man tycker om, kan göra mycket för välbefinnandet. Det kan minska stress, som ju påverkar kroppen negativt på en rad olika sätt, om det är långvarigt. Finns det några risker med att bada infraröd bastu? För den som badar traditionell bastu finns det inga kända risker med att gå över till infraröd bastu. Som alltid är det bra att dricka mycket vatten före och efter att du har bastat. Att svettas och att få en förhöjd kroppstemperatur torkar ut kroppen. Är du sjuk bör du vänta tills du är frisk med att använda någon form av bastu. Gravida kvinnor eller personer med vissa besvär, så som lågt blodtryck, bör tala med en läkare innan de bastar. Bra för män att känna till är att stark värme kan sänka spermieantalet, så många avråder från bastande överlag ifall man försöker skaffa barn.

Läs mer om renovering på bloggar och andra sidor

Det går knappast att få för mycket tips, råd och inspiration när det gäller renovering. Inför olika projekt är det bra att vara ordentligt påläst och det mesta finns att hitta på nätet. Läs mer om renovering på bloggar och andra sidor – men även på andra ställen så som i tidningar, sociala medier och liknande. Bloggar om renovering Läs mer om renovering, innan en renovering! Det är en uppmaning som tåls att upprepas för även projekt som vid en första tanke kan verka enkla, är inte alltid det. Det är alltid bra att lära sig så mycket som möjligt innan ett projekt dras igång. Läs mer om renovering på olika byggbloggar – dessa är enkla att hitta genom att använda en sökmotor och det kan finnas mycket bra info att hitta till dom flesta typer av projekt och idéer. Enklaste sättet att hitta en av dessa är genom att helt enkelt använda sökordet ”byggblogg” så dyker det garanterat upp ett par bra bloggar som kan ge information och inspiration till bygget. Det går såklart att använda andra sökord också och det bästa är ibland att prova några olika för att finna det man letar efter. Läs mer om renovering på andra ställen Det finns såklart även andra ställen där uppmaningen ”läs mer om renovering” kan genomföras. Förutom bloggar finns många andra bra sidor som också skriver mycket om just renovering och olika typer av projekt, till exempel tidningar och liknande där det ofta finns både steg för steg beskrivningar och tillhörande bilder. Även sociala medier kan vara till bra hjälp för den som vill läsa och lära sig mer. Här är det enkelt att söka och hitta det man letar efter och inte minst kan man hitta mycket inspiration och bra tips. Att se hur andra gått till väga i sina projekt kan dessutom vara till bra hjälp för den som kört fast i sitt eget. Så, läs mer om renovering innan det är dags att ta tag i nästa förändring i hemmet – på bloggar, andra sidor, i sociala medier. Ju mer info, desto bättre! Det fina med både bloggar, sociala medier och liknande är att det som sagt är enkelt att söka men också att det finns flera alternativ för att göra det, till exempel genom: Taggar Sökord Konton

3 roliga byggidéer inför sommaren

Sommaren närmar sig och med det också en längtan att kunna spendera mer tid utomhus. Byggprojekt utomhus är vanligt på våren och sommaren och för dig som behöver byggidéer kommer här några tips på både avancerade och enkla projekt! Vad bygger du den här sommaren? Bygg ett utekök En av många byggidéer som är på tapeten just nu är utekök. Detta är ett projekt som passar dom flesta och det kan vara hur enkelt eller avancerat som helst, beroende på vad man är ute efter. En lång arbetsbänk att ha intill grillen är ett exempel på ett enklare utekök men det går också att bygga ett som tillåter matlagning på en helt annan nivå. Här följer några byggidéer till utekök: Bygg in grillen i en arbetsbänk Sänk ned en diskho Bygg in en ölkyl Mura en egen grill Uteplats med pergola En annan populär detalj som ofta kommer upp bland tips på byggidéer är att bygga en pergola. Det är inte speciellt svårt att bygga själv för den som har någorlunda kunskaper och det tar heller inte så lång tid. Resultatet blir dock en mysig och mer ombonad uteplats, med möjlighet att hänga upp belysning, växter och tyger för ett ännu trevligare resultat! Skapa en köksträdgård Är du bara sugen på ett mindre projekt finns många roliga byggidéer även för det. Ett exempel är att skapa en härlig köksträdgård – det är både fint och helt perfekt att kunna gå ut och plocka färsk sallad, kryddor och annat gott när det är dags för matlagning. Det du behöver göra för att lyckas med detta projekt är givetvis att först se ut en plats. Därefter snickrar du enkelt ihop ett par odlingslådor (perfekt att använda gammalt spillvirke), måla om du önskar det och placera ut lådorna i din nya oas. Sedan är det bara att börja odla! Hitta inspiration till fler byggidéer Kanske hade du tänkt dig ett annat projekt än ovan nämnda och behöver hitta inspiration till det. Kanske är det ett växthus som står på listan över årets projekt, eller en pool? Inspiration finns det gott om på internet och i sociala medier så att kolla runt på olika platser, spara bilder och kanske tips, råd och instruktioner tar dig ett steg närmare till ditt mål.

Professionell hjälp för flyttstädning i Stockholm

Att flytta är alltid ett bestyr, och det tar en hel del tid och planering. Först gäller det att rensa ut vad man vill ta med sig till det nya hemmet, sen ska allting packas på ett bra sätt, och sist men inte minst ska man flyttstäda. Om man ska flytta inom Stockholm finns det en mängd firmor som kan hjälpa till med flyttstädningen. Att anlita städhjälp externt har många fördelar, men just vid flytt är det enkelt att se varför det är skönt att få tid över till annat. Man får tid över till att packa i lugn och ro och att samtidigt börja planera för sitt nya hem. Besök sidan för information om flyttstädning i Stockholm och övriga områden. Därför måste man flyttstäda När man lämnar en bostad behöver man se till att den är i fräsch, i gott skick och ser bra ut för den som ska flytta in. Det är enkelt att förstå varför man behöver flyttstäda om man vänder på det: Genom att föreställa sig att man flyttar till sitt nya hem och det är dammråttor i hörnen och fläckar i toaletten blir det tydligt varför flyttstädning är så viktigt. Det känns dessutom bättre att man städar upp sin egen smuts än någon annans. Jämför olika städfirmor i Stockholm Innan man bestämmer sig för vilken städfirma i Stockholm som man vill använda sig av bör man ta fram flera offerter för olika företag. Ofta ingår olika saker, och slutpriser är inte alltid den enda indikationen på vilken städfirma som är billigast eller bäst. Kolla upp vad som ingår i erbjudandet och jämför sedan priserna. Bra saker att titta på vid jämförelse av städfirmor är: Totalpris Kundomdömen Ingår städartiklar? Ingår ansvarsförsäkring? Gäller RUT-avdraget? Erfarenhet hos personalen Bra tips vid flyttstädning En bra sak att tänka på inför sin flyttstädning är att börja i tid. Även om man ska utföra städningen själv eller ta professionell hjälp är det viktigt att inte vänta till sista dagen med att utföra flyttstädningen, eftersom det då ökar risken för en slarvig städning. Att kolla upp vilken städfirma i Stockholm man vill använda sig av i god tid innan man ska flyttstäda är en bra idé, de kan nämligen bokas upp. När man bestämt sig för att städfirma är det bra att boka i förväg för att sedan kunna tänka på annat.

Bästa tipsen inför flyttpackning – från Flyttguiden

Flyttguiden är en webbportal full med tips och råd inför flytten. Bland annat tas flera tips upp om hur packningen sker på så enkelt sätt som möjligt. I likhet med flera andra artiklar inom området lyfter Flyttguiden upp planering som A och O. Flyttguiden – Snabbtips Börja packa i god tid Allt för många tror att packningen ”bara tar någon dag”. De väntar till den sista veckan och får sedan nästan panik inför flyttdagen. Detta när de inser att packningen tar betydligt längre tid än de från början tänkt sig. Dessutom brukar packningen bli sämre under stress. Vem har tid att rensa, planera och packa rätt när det är tidspress. Ta hjälp – och ta hjälp! Enligt Flyttguiden är det största felet att inte ta hjälp. De som flyttar tänker att de kan packa allt själv, att någon hjälp inte behövs på flyttdagen eller att flyttfirma är alldeles för dyrt. Detta samtidigt som ytterst få vet vad det skulle kosta att anlita en flyttfirma… Att flytta kan vara en rolig aktivitet där alla som hjälper till gemensamt bär, äter, skrattar och har trevligt tillsammans. Att utforma flytten så innebär även att man frågar minst 5 – 10 personer. För vad gör det om någon en timme inte har något att göra, om kaffebryggaren är det sista som packas ner… Börja flytten i förväg Finns möjlighet att flytta saker i förväg? I så fall kan exempelvis kökssaker flyttas så att det blir lätt och snabbt att laga mat på det nya stället redan innan själva flyttlasset går. Satsa på kvalitet när det gäller flyttlådor Flyttguiden nämner två viktiga punkter när det gäller val av flyttlådor. För det första att alla lådor är av samma (standard) mått. Det gör det betydligt lättare att packa i flyttbilen/släpvagnen. För det andra att enbart lådor med god kvalité används. Det går att köpa in, eller hyra, lådor för att undvika att använda gamla och begagnade lådor som inte håller måttet. Se över transporten Hyra liten lätt lastbil eller släpvagn? Eller hyra in en flyttfirma? Det beror både på hur långt flytten förväntas gå samt hur mycket som ska flyttas. Är det bara inom stan kanske det är lättare att hyra två släpvagnar så kan flera dra – än en enda lätt lastbil.

Kristallkronor för hemmet

Det är få inredningsdetaljer som väcker så många känslor som kristallkronor. För vissa är detta någonting av det vackraste man kan tänka sig, medan andra hellre betraktar kristallkronor på avstånd. Genom historien har de varit en symbol för ett välbärgat hem, för att nu ha en mer allmänt tillgänglig prägel. Kristallkronor med mässingsarmatur kombinerar prismornas spegling med mässingens kraftiga färgton. Tillsammans utgör dessa ett fyrverkeri av färgnyanser och glitter! För att hitta kristallkronor av denna sort finns bland annat imässing.se som tillhandahåller ett brett sortiment kristallkronor såväl som heminredningsdetaljer. Kristallkronor från 1600 talet Mässing som material i heminredningen fick ett stort lyft under 1600 talet i Sverige. Allt fler fastnade för den elegans som metallen förde med sig. Kristallkronor introducerades under samma period och Svensk tillverkning av kristallkronor kan man nu datera till omkring år 1640. Även om det redan tidigt fanns ett stort intresse för kristallkronor, var det först under nästa sekel, 1700 talet, som de fick fäste på riktigt. Kristallkronor var en trend som kommit för att stanna! Efterfrågan växte och långt in på 1900talet kunde man se kristallkronor i vart och vartannat större hushåll med ekonomisk tillgång. Vid sidan av dessa kom även en uppsjö andra ljusstakar och takkronor. Glas var ett material som användes flitigt och man tog inspiration från övriga Europa. Elektriska ljuskronor Att kronor som dessa skulle ha elektriskt ljus var inte på tal. De härstammade från en tid när levande ljus var den naturliga ljuskällan. Med tiden valde allt fler att sätta in elektriska ljus i sina kristallkronor för att enklare kunna använda dessa till vardags. En tydlig fördel med detta var att man inte behövde passa på ljusen som kunde smälta mässingen om de brann ner för långt. Vidare minimerade man effektivt sot vilken annars riskerade att helt täcka de prismor som täckte ljuskronan. De många kristallkronor som finns i handeln nu för tiden är i allmänhet försedda med lamphållare och kablage. På så vis kan man enkelt få en klassisk touch på sitt hem även om man inte har takhöjd nog för att använda levande ljus i takarmaturen.

Fasadrenovering – när, hur, varför?

Börjar fasaden på huset se sliten och trist ut, eller har du kanske köpt ett stort renoveringsobjekt? Fasaden är husets yttersta skal – dess funktioner är otroligt viktiga och därför är det såklart också viktigt att fasaden lever upp till en viss standard. Om inte kan den behöva bytas ut helt och men det kan också räcka med en fasadrenovering. Men hur vet man när det är dags, och hur går det till och varför är det så viktigt? Tecken på att det är dags för fasadrenovering Har man ett hus är det viktigt att hålla koll på och sköta om sin fasad, något som lätt glöms bort. Fasaden är som sagt husets skal och det får utstå mycket – hårt väder i form av blåst, regn och snö, temperaturomställningar och ibland olika typer av angrepp. Det finns flera tecken att leta efter som kan tyda på att det är lägligt att genomföra en fasadrenovering: Fuktiga partier Röta Sprickor Angrepp från till exempel alger eller mögel Därför är det viktigt Varför det är viktigt att genomföra en fasadrenovering när behovet finns behöver kanske ingen närmare förklaring. Det är helt enkelt för att problemen inte ska bli större. Är det fukt man drabbats av tränger det tids nog in genom väggarna och skadorna blir betydligt mer omfattande. Fasaden behöver vara i gott skick för att ge huset ett bra skydd, helt enkelt! Så går det till En fasadrenovering är ett ganska omfattande arbete men det beror också lite på vilket material det gäller. En träfasad är relativt enkelt att byta ut, eftersom det bara är att riva loss den skadade panelen och ersätta med ny. Det går att genomföra en fasadrenovering även på puts och tegel, och många skulle nog säga att det sistnämnda är det mest besvärliga. Här knackar man loss gammal fog på dom ställen där det behövs och ersätter med ny, och detsamma gäller dom tegelstenar som skadats på ett eller annat vis, till exempel av fukt. Är fasaden i riktigt dåligt skick blir det såklart mycket mer jobb, oavsett material, än om det är en välskött fasad med bara få skador. I vissa fall behöver bara små delar bytas ut vid en fasadrenovering, och i andra fall behöver mer eller mindre hela fasaden renoveras och bytas ut.