Heminredningsskolan

Interiör och trender för hemmet

Skillnaderna mellan en kontinentalsäng och en vanlig säng

Vid första anblicken kan det vara svårt att se de stora skillnaderna mellan en kontinentalsäng och en vanlig säng. Men när du grottar ner dig i detaljerna och börjar förstå hur dessa båda typer av sängar skiljer sig åt kommer saken att ställas i ett annat ljus. Då kommer du nämligen inse att det finns mer än vad som först möter ögat. För även om båda varianterna ger dig en bekväm plats att vila och sova på finns det också flera viktiga skillnader. Läs vidare för att få reda på vilka de är!

Vad är en vanlig säng?

En vanlig säng har vanligtvis en ganska enkel konstruktion med en madrass som hålls uppe av en sängram. Sängramen kan vara tillverkad i något av flera olika material, till exempel trä, metall eller stoppat tyg. Madrassen kan vara tillverkad av olika material såsom skum, fjädrar, latex eller en kombination av dessa. Vanligtvis placeras madrassen direkt ovanpå en spaltad eller solid grund.

En sådan här säng levereras ofta med en huvudgavel och ibland även med en fotgavel. I de flesta fall kan vanliga sängar enkelt flyttas omkring på grund av att de väger mindre och har en enkel design.

Vad är en kontinentalsäng?

Begreppet “kontinentalsäng” kommer ursprungligen från Skandinavien och syftar på det som många kanske anser vara en ganska lyxig bäddlösning. En sådan här säng är konstruerad med en unik tredelad struktur. Sängen består helt enkelt av tre separata delar: en bäddmadrass, en resårmadrass och en resårbotten. Dessa skiljer sig lite grann åt:

  • Bäddmadrassen är vanligtvis en lite tunnare madrass med extra stoppning som är utformad för att enkelt rengöras och bytas ut.
  • Resårmadrassen är betydligt tjockare och är den madrass som stöttar mest. Den bidrar också till sängens övergripande komfort och stöd.
  • Resårbotten är sängens bas och består av en stabil och solid sängram som ofta är fjädrad. Resårbotten ger ett fast stöd åt de två madrasserna som placeras ovanpå denna.

De viktigaste skillnaderna mellan de båda sängarna har således att göra med design och konstruktion samt komfort och stöd plus pris. Av de två anses det ofta att en kontinentalsäng är lyxigare.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Heminredningsskolan

Tema av Anders Norén