Heminredningsskolan

Interiör och trender för hemmet

Höstpyssel hjälper dina barn att utveckla sin finmotorik

På hösten växlar som bekant naturen färger i samband med att trädens löv får en annan färg. Detta är också en tid på året då många familjer spenderar mycket tid tillsammans och förbereder sig för de kommande vintermånaderna. Detta är därmed en utmärkt tid att ägna sig åt höstpyssel och höstaktiviteter av olika slag. Dessa aktiviteter kan faktiskt vara väldigt givande för såväl barn som vuxna.

Det är nämligen vida känt att höstpyssel och andra former av pysslande ger barn möjligheten att vara kreativa. Detta samtidigt som de får förbättra och utveckla sin finmotorik. Därmed kan pysslandet vara väldigt fördelaktig för såväl barnets kropp som sinne. Men även vuxna har naturligtvis mycket glädje av det pyssel som äger rum på bland annat hösten!

Hösten behöver inte vara förknippad med kyla och mörker

Även om det ibland är svårt att tro att sommaren plötsligt har tagit slut är detta en verklighet som vi står inför varje år. Men du behöver inte oroa dig – även hösten har mycket att bjuda på när det kommer till såväl aktiviteter som festligheter.

Det är lätt hänt att man kanske förknippar det lite kyligare vädret och den lite mörkare tiden på året med något negativt. Men faktum är att det finns en hel del du och dina barn kan göra för att hålla er sysselsatta långt in på hösten. Här tipsar vi därför om pyssel och knåp som ni kan ägna er åt tillsamman!

3 förslag på höstpyssel som dina barn kan ägna sig åt i höst

När det kommer till höstpyssel sätter bara fantasin gränser för vad man kan hitta på. Dessa är våra förslag på lite höstigare pyssel för dig och dina barn att pyssla med i höst:

  • Igelkott i löv. Varför inte rita upp konturen av en igelkott på ett papper eller en bit kartong och låta dina barn sätta ögon på den samt täcka den med löv?!
  • Använd naturen som inspiration. Du kan även låta barnen inspireras av naturen genom att rita höstiga träd med löv i alla möjliga färger!
  • Halloween kan vara lika festlig som skrämmande. Halloween är höstens stora årstid och du kan med fördel låta barnen pyssla med allt som har med pumpor att göra!

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Heminredningsskolan

Tema av Anders Norén