Heminredningsskolan

Interiör och trender för hemmet

Fyra tips vid catering i Stockholm

Catering är så mycket mer än smörgåstårta eller kallskuret som levereras till festen…. Här ges fyra kreativa tips som kan göra tillställningen i Stockholm till något speciellt.

Fest på båt – i hamn eller skärgård

Det är fullt möjligt att beställa catering även i skärgården i Stockholm. Visserligen är utbudet är mindre men ett par företag erbjuder så kallade restaurangbåtar som kan förtöja vid lite större skärgårdshamnar och erbjuda:

  • Lokal för festen
  • Kock och restaurangmat
  • Underhållning

Önskas enbart catering finns även företag som enbart fokuserar på att snabbt leverera restaurangmat från restauranger på fastlandet.

Inte bara middagen

Catering förknippas kanske främst med en finare middag för ett större sällskap. Ett tillfälle att vara tillsammans och exempelvis fira ett bröllop, födelsedag eller en företagsfest. Men självklart går det att beställa mat, och fika, till både frukost, lunch och middag.

Många företag i Stockholm erbjuder exempelvis sina anställda att äta en finare frukost tillsammans någon gång per månad. Ett enkelt sätt att samlas och umgås inför att dagens arbetsuppgifter påbörjas.

Inte bara hemkört – även mat på plats

Det klassiska är att maten lagas i ett restaurangkök, packas i värmehållande kärl och sedan levereras till festen strax inför att middagen ska serveras. Många företag erbjuder även egen serveringspersonal om även denna tjänst önskas bokas.

Men ett alternativ är att välja catering på plats. Det betyder att restaurangen tar med råvarorna till platsen och där tillagar dem och serverar dem direkt.
Ett exempel är om grillat önskas serveras. En restaurang kan då ha med sig partytält, grillar, mat, tallrikar och dricka. Med en kock på plats serveras maten direkt från grillen. Lyxigt, trevligt och dessutom kan maten helt anpassas till gästernas önskemål.

Ett annat exempel är att boka en så kallad foodtruck. Minibussar där inredningen har bytts ut till köksinredning med allt från spishäll till kylskåp. I Stockholm finns dessa bilar med allt från klassisk husmanskost till indisk mat. Ett smidigt alternativ då minibussen kan leverera mat till ett relativt stort sällskap nästan var som helst i Stockholm.

Extratjänster vid catering i Stockholm

Besök hemsidorna till ett par företag som erbjuder tjänster inom catering. Där presenteras ofta olika tilläggstjänster som kan göra festen enklare att anordna. Det kan vara allt från att hyra partytält och serveringspersonal till samarbeten med städbolag och underhållare.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Heminredningsskolan

Tema av Anders Norén