Heminredningsskolan

Interiör och trender för hemmet

Olika typer av pooltak och skydd

Det finns många fördelar med att skydda utomhuspoolen med ett pooltak eller skydd. Med ett riktigt bra tak kan man till exempel bada även fast det regnar, poolens temperatur håller bättre och därmed blir badsäsongen betydligt längre och dessutom blir rengöringen mycket mindre ansträngande. Men vilket pooltak är bäst och vad ska man välja?

Pooltak i glas

Det allra bästa valet, men också det dyraste, är att välja ett pooltak i glas. Dessa ser ofta ut som kupoler och det finns modeller både med och utan skjutfunktioner. Fördelen med att välja ett pooltak i glas, där partierna går att skjuta, är såklart att man kan öppna upp och bada ner eller mindre under bar himmel. En annan fördel med ett kupoltak i glas är att löv och annan smuts inte kommer kunna falla ner i poolen och därmed blir rengöringen betydligt enklare. Dessutom är kupolen bra för säkerheten!

Plastkupoler

Det finns liknande pooltak i plast som rent utseendemässigt påminner om dom i glas. Ungefär samma funktioner kommer med plastmodellen, så som att poolen hålls ren, att det går att bada även i regnväder och att temperaturen i vattnet håller bättre samt att det minimerar risken för olyckor. Plastkupolen är däremot billigare och har en tendens att se lite dassig ut efter ett tag. Givetvis beror det på viken kvalitet man väljer men det kan vara bra att ha i åtanke.

Enklare skydd för pool

Den som tycker att ett riktigt pooltak känns för dyrt eller rent av onödigt finns andra alternativ, som främst skyddar poolen från smuts. Det finns mjuka dukar som läggs direkt på vattenytan, plåtpartier samt tjockare plast som spänns över poolen.

Vad för pooltak skall man välja?

Vilket pooltak- eller skydd man bör välja beror till stor del på vilket behov man har och såklart vilket pris man kan tänka sig att betala. Ett rejält pooltak i glas eller plast kan vara en stor fördel för den som har småbarn springandes på gården. Den som bara badar under soliga och varma dagar kan skydda sin pool med ett enklare skydd men ändå kunna kliva ner i rent och behagligt vatten.

Några saker att kolla extra på:

  • Pris
  • Funktion
  • Storlek

En annan sak för den som tycker att utseende är viktigt är att kolla på ett gäng olika designer. Pooltak har inte bara olika egenskaper utan finns också i en mängd olika utföranden. Kolla runt och jämför!

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Heminredningsskolan

Tema av Anders Norén