Heminredningsskolan

Interiör och trender för hemmet

Kvalitetsmöbler

Genom åren har det tillverkats en uppsjö möbelklassiker som lever kvar trots att de sedan länge tagits ur produktion. Delvis tack vare duktiga möbeltapetserare. Andra klassiska designer finns kvar än idag. I vissa fall i ny tappning men utifrån samma grund som dess föregångare. Sverige har varit, och är, ett stort namn när det kommer till interiör. Den skandinaviska inredningsstilen har fått betydligt större uppmärksamhet under senare år och man kan se hur efterfrågan är intakt i fråga om vissa möbler. Trots detta finns många av dessa i en bedagad version av vad de tidigare var. Tyget nöts ut och stoppningen torkar efter många års användning. Det är då nära till hands att ta avsked av sina favoriter innan de förpassas till sopberget. Här är det dags att stanna upp en stund innan man gör någonting som kan bli till bitterhet. Det är förvisso sant att en möbel kan slitas ut av pur användning, men det går också att klä om dessa fåtöljer och soffor.

Möbeltapetserare

Att klä om möbler är en konst som kräver rätt kunskap. Detta är inte någonting man gör i en handvändning. Först och främst behöver man känna till hur möbeln är byggd och vad man skall göra för att återföra dess glans från storhetstiden. Vidare finns det en hel vetenskap om vilka material som skall användas. En klassisk Carl Malmsten fåtölj får inte kläs om i vilket tyg som helst. Tvärtom finns det en mycket tydlig definition av vad som är ok samt även vilka material som inte skall användas. När en skicklig möbeltapetserare åtar sig uppdraget är det ett arbete som behöver få ta tid i anspråk. Först då kan man hitta tillbaks till den skönhet som en gång var argument nog att införskaffa fåtöljen.

Bland de olika klassiska märken som vanligtvis hamnar hos landets möbeltapetserare finns Dux, Norell, Bröderna Andersson, Carl Malmsten, Jio möbler, KA Roos möbler och fler därtill. Om man har en sådan raritet i sin ägo, är det inte ett övertramp att få den reparerad. Detta innebär att man igen kan använda möblerna samt att man får en underbar inredningsmöbel som är värd namnet.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Heminredningsskolan

Tema av Anders Norén