Heminredningsskolan

Interiör och trender för hemmet

Handtag för kök och badrum

När man står inför att inreda ett hem, är det detaljerna som gör den stora skillnaden. I vilket fall om man skall lyssna på vissa av de experter som uttalar sig i frågan. Naturligtvis är detta en sanning med viss modifikation i och med att såväl tapet som övrig inredning sätter tonen för allt annat. Dock kan valet av handtag, dörrknoppar och krokar ha stor inverkan på hur man upplever helheten. På så vis finns en sanning i att detaljerna har en viktig funktion. Utbudet handtag har växt enormt under senare år och de valmöjligheter man nu har framför sig kan förvirra även hugade designers. En av orsakerna till detta kan vara att det finns en större spridning i fråga om hur man vill bo och leva.

Det finns i nuläget inte någonting som är en ”vanligt” när det kommer till inredning. Industriell stil eller lantlig inredning är båda lika vanligt förekommande. Därtill finns alla andra genre som också breder ut sig i tidningar och produktioner. Då allt fler valmöjligheter finns kan man dock botanisera i handtag helt efter egen smak. Både materialen som används, och dess inneboende egenskaper, samt formgivning är sådant man fritt kan ändra för att det skall passa i det uttryck man väljer.

Här finns det mesta inom handtag för alla hemmets vrår.

Former och karaktärsdrag

Den som vill ha ett lekfullt hem kan experimentera med en rad olika färger för att hitta ordning och kaos i en balans. Önskar man istället en sober känsla kan borstat stål eller aluminium vara att föredra när det rör sig om handtag. En tumregel är att hålla sig till en viss utformning i rummet för att sedan variera när det är dags att renovera nästa rum. Allt för stor splittring i detaljfrågan kan göra att bostaden ser förvirrad eller abstrakt ut.

Att beställa handtag på nätet har blivit enklare än någonsin och om man köper från svenska nätbutiker kan man ofta få leverans inom ett par dagar. Detta gör att det ofta är snabbare att handla via internet än att åka till butiken. Dessutom är utbudet ofta större vilket ger valmöjligheter för den som inreder.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Heminredningsskolan

Tema av Anders Norén