Heminredningsskolan

Interiör och trender för hemmet

Cykla med barn

Om man har ett intresse för att cykla finns det ingen anledning att ge upp detta även om man får barn. Det går naturligtvis att på lediga stunder ge sig ut i terrängen, men det går med dagens cykelsitsar utmärkt att ha med sig barnen redan när de är små! Det finns en uppsjö alternativ för den som står i färd med att köpa cykelsits. Vanligt är dock att man väljer Thule cykelsits eller alternativ från någon av de övriga kända tillverkare som finns på marknaden. De flesta cykelsitsar som finns ute i handeln håller god kvalitet och har rätt märkning. Samtidigt kan det kännas bra att välja ett företag vars rykte man känner sedan tidigare. Detta kan vara förklaringen till att Thule cykelsits blivit ett förstahandsval.

Här finns ett stort utbud för de som söker efter Thule cykelsits.

Montering och vikt

När det kommer till att välja cykelsits finns det en rad faktorer man kan ha med i beräkningen. Väljer man Thule cykelsits kan man utgå ifrån att säkerhetsaspekterna är rätt oavsett vilken cykelsits man väljer. Någonting som kan variera är dock hur man monterar och justerar dessa olika. För den som vill cykla med mindre barn kan en frontmonterad cykelsits vara ett bra alternativ. Dessa gör att man delar utsikt med barnet och att man har full kontroll på vad som händer hela tiden. Dessa cykelsitsar monteras direkt på cykelramen och placeras mellan handtagen på cykeln. På så vis har man full rörlighet och kan dessutom använda sin pakethållare till packning eller ytterligare cykelsits.

Någonting man kan tänka på om man väljer en frontmonterad cykelsits är att maxvikten generellt är lägre än om man väljer en Thule cykelsits som monteras bak på cykeln. Det första alternativet har vanligtvis en maxvikt om 15 kilo. En klassisk motsvarighet klarar ofta hela 22 kilo. Denna övre viktavgränsning är dock sällan nödvändig då barnen ofta börjar närma sig cykelålder när de når denna matchvikt. Som alltid skall man tänka på säkerheten och alltid ha hjälm både själv och till barnet. Det kan också vara bra att gå igenom bromsar och inställningar för att cyklingen skall bli en härlig upplevelse för båda.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Heminredningsskolan

Tema av Anders Norén