Heminredningsskolan

Interiör och trender för hemmet

Trådlösa företagslarm

Trådlösa företagslarm

De flesta företagare känner olust över risken att få inbrott. Genom att skaffa ett inbrottslarm så minskar du risken för att ditt företag utsätts för inbrott. En del företagare känner sig tveksamma inför trådlösa företagslarm men faktum är att det faktiskt är mycket enklare att klippa av en kabel än att störa eller slå ut ett trådlöst företagslarm. Trådlösa företagslarm är driftsäkra och använder alltid godkända frekvenser. När du investerar i ett företagslarm bör du också passa på att köpa en brandvarnare. Många bränder börjar med glöd och rökutveckling innan lokalerna börja brinna och då kan brandvarnaren som är kopplad till företagslarmet larma brandkåren direkt. 

Företagslarm och bredband 

Många företagare undrar också om man kan använda bredbandet ihop med företagslarm. Det går faktiskt utmärkt att installera bredband eller mobilt bredband tillsammans med de flesta företagslarm. Många företagslarm är utrustade med en GSM-sändare som förenklar kommunikationen. De flesta företag behöver också ett skalskydd som kan slås på på natten för att kunna larma dörrar och fönster. När du köper ett företagslarm ingår det alltid avskräckande dekaler som ska klistras upp på utsidan av byggnaden. Ett företagslarm brukar ta cirka en dag att installera beroende på hur stora era lokaler är. 

Hur går en installation av företagslarm till? 

När du har bestämt er för vilken typ av företagslarm du vill ha så kommer en eller flera tekniker till ert företag och påbörjar installationen. Ni går tillsammans igenom säkerheten och ser till att du och dina anställda vet hur företagslarmet fungerar. Du måste vara på plats när installationen äger rum eftersom du då kan ställa alla frågor och du får en genomgång av hur företagslarmet fungerar. Väntetiden på en installation av ett komplett larmsystem brukar vara cirka en till tre veckor. Om ni har ett externt företag som sköter om städningen på ert företag så tänk på att be larminstallatören om en speciell kod som hen kan använda för att stänga av larmet. 

Att flytta med företagslarm 

I de flesta fall så äger du ditt företagslarm men i vissa fall kan man också hyra larmet. Om du äger ditt företagslarm så bör du kontakta din larminstallatör så att du kan få en offert för att flytta med larminstallationen. När ni tar ned företagslarmet så ska du passa på att kontrollera om det har CE-märkning. CE-märkning är speciella säkerhetskrav som ska vara uppfyllda när det gäller många typer av elektronik som har definierats av den europeiska unionen. 

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Heminredningsskolan

Tema av Anders Norén