Heminredningsskolan

Interiör och trender för hemmet

3 roliga byggidéer inför sommaren

Sommaren närmar sig och med det också en längtan att kunna spendera mer tid utomhus. Byggprojekt utomhus är vanligt på våren och sommaren och för dig som behöver byggidéer kommer här några tips på både avancerade och enkla projekt! Vad bygger du den här sommaren?

Bygg ett utekök

En av många byggidéer som är på tapeten just nu är utekök. Detta är ett projekt som passar dom flesta och det kan vara hur enkelt eller avancerat som helst, beroende på vad man är ute efter. En lång arbetsbänk att ha intill grillen är ett exempel på ett enklare utekök men det går också att bygga ett som tillåter matlagning på en helt annan nivå.

Här följer några byggidéer till utekök:

  • Bygg in grillen i en arbetsbänk
  • Sänk ned en diskho
  • Bygg in en ölkyl
  • Mura en egen grill

Uteplats med pergola

En annan populär detalj som ofta kommer upp bland tips på byggidéer är att bygga en pergola. Det är inte speciellt svårt att bygga själv för den som har någorlunda kunskaper och det tar heller inte så lång tid. Resultatet blir dock en mysig och mer ombonad uteplats, med möjlighet att hänga upp belysning, växter och tyger för ett ännu trevligare resultat!

Skapa en köksträdgård

Är du bara sugen på ett mindre projekt finns många roliga byggidéer även för det. Ett exempel är att skapa en härlig köksträdgård – det är både fint och helt perfekt att kunna gå ut och plocka färsk sallad, kryddor och annat gott när det är dags för matlagning.

Det du behöver göra för att lyckas med detta projekt är givetvis att först se ut en plats. Därefter snickrar du enkelt ihop ett par odlingslådor (perfekt att använda gammalt spillvirke), måla om du önskar det och placera ut lådorna i din nya oas. Sedan är det bara att börja odla!

Hitta inspiration till fler byggidéer

Kanske hade du tänkt dig ett annat projekt än ovan nämnda och behöver hitta inspiration till det. Kanske är det ett växthus som står på listan över årets projekt, eller en pool? Inspiration finns det gott om på internet och i sociala medier så att kolla runt på olika platser, spara bilder och kanske tips, råd och instruktioner tar dig ett steg närmare till ditt mål.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Heminredningsskolan

Tema av Anders Norén