Heminredningsskolan

Interiör och trender för hemmet

Bekväma fåtöljer

Det finns möbler som försvinner lika snabbt som de kommit ut på marknaden. Sedan finns det möbler som stannat kvar sedan historisk tid. Fåtöljer hör till den senare kategorien av dessa båda. Även om utseende och tillverkning av fåtöljer sett olika ut i olika epoker, är det genomgående fråga om en bekväm stol som många gånger påminner om en ”enmans soffa”. För länge sedan var många fåtöljer mer eller mindre trästolar med extra stoppning. Denna sorts ”pinnfåtöljer” är i dagsläget någonting relativt ovanligt. Likaså rena träfåtöljer som inte bjuder på någon komfort utöver trämaterialets bearbetning. För att inreda ett hem eller en offentlig lokal finns vissa stilkrav som man inte kommer undan. Soffa, fåtölj, stolar och matbord är självskrivna i varje inredning. Valet av stil och material är dock någonting man kan variera i enorm utsträckning.

Svenska möbler

För den som inte har något större intresse för möbelhantverket, är denna snabbaste associationen till svenska möbler IKEA. Detta företag tillverkar utmärkta möbler med bra hållfasthet. Dock är det bara ett av många världskända företag som kommer från norden. Norrgavel är ett av de främsta när det gäller trämöbler, stolar och bord. Kunderna finns över stora delar av världen och varumärket är exklusivt och håller stor kvalitet. Ett alternativ när det gäller fåtöljer är Malmsten. Handtillverkade fåtöljer från Carl Malmsten kom ut på marknaden till stor del under senare 1930 talet. Än idag finns en rik kollektion från detta omtalade varumärke och man kan anlita möbeltapetserare för att restaurera äldre möbler som nötts ut.

Söker du fåtöljer i olika stilar och med diverse materialval finns ett större utbud än någonsin att välja bland. Näthandeln har inneburit att man som kund har stora möjligheter att finna just det man söker. När man skall inreda är det bra att hitta sätt att nå sin vision. På Trendrum finns åtskilliga fåtöljer, matbord, soffor och inredningsföremål. Söker man efter en butik som ger möjligheten att införskaffa allting på ett och samma ställe, är denna sida värd att studera.

Ett rums karaktär utgörs till viss del av planlösning och fönster. Dock kan man göra stor skillnad och påverka känslan genom rätt val av inredning. Vi hoppas ni finner vad ni söker till hemmet!

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Heminredningsskolan

Tema av Anders Norén