Heminredningsskolan

Interiör och trender för hemmet

Inredningsstil

Är det dags för ny heminredning? Många skulle nog skriva under på att det är bra att bestämma sig för en stil och hålla sig till den. Visserligen går det att blanda olika stilar, men det är ganska djärvt och kräver att man vet vad man sysslar med. Risken är helt enkelt stor att det inte blir särskilt snyggt alls. Om man dock lyckas, kan man få ett speciellt hem som blir vackert på sitt eget sätt. Här talar vi om några av de vanligaste stilarna på heminredning.

Lantligt

En lantlig stil på heminredningen är ett säkert kort som fungerar i de allra flesta hem. Ofta innebär det att man har trägolv, vitmålat trä i olika detaljer samt mycket textilier. Givetvis kan det bli alltför stora kontraster att inreda lantligt i ett minimalistiskt nybygge – i vissa fall får man helt enkelt anpassa sin inredning efter hur huset ser ut. Något som kännetecknar den lantliga stilen är att naturliga material förekommer i hög utsträckning. Keramik, trä och bomull kan nämnas som exempel.

Modernt

Hur man anser att en modern heminredning ser ut kan givetvis skilja sig något mellan olika personer. En tendens finns dock med starka och kontrasterande färger, och en filosofi där det funktionella kanske får lida lite till fördel för hur det faktiskt ska se ut. Det får gärna vara lite abstrakt och minimalistiskt – men exakt hur det ska utformas är upp till var och en.

Retro

Drömmer du tillbaka till 70-talet? I sådana fall kanske en retro-stil på heminredningen kan vara något för dig. Köken, och många andra delar av hemmet, var ofta inredda i starka färger. Det var inte ovanligt att till exempel se ett rött-vitt golv, orangea stolar och turkosa skåpsluckor i köket. Retrostilen har blivit trendig på senare tid. Dock är det kanske inte något tidlöst, så om man tar ut svängarna alltför mycket kanske man känner att man vill göra om inredningen efter ett antal år.

Skandinaviskt

Den skandinaviska designen är omtyckt världen över för sin enkelhet. Heminredningsstilen kännetecknas av att den är stilren och minimalistiskt samt sparsam med färger. Naturliga material, vitt, svart och eventuellt någon mindre färgklick gör det skandinaviska till en bra stil för den som gillar enkelhet.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Heminredningsskolan

Tema av Anders Norén