Heminredningsskolan

Interiör och trender för hemmet

Cykelkläder för höstens kyligare dagar

Cykelkläder för höstens kyligare dagar

I takt med att hösten så sakteliga börjar närma sig sitt slut för att sedan övergå till vinter, blir vädret allt kyligare. Detta utgör en utmaning för de cyklister som vill fortsätta hålla igång långt in på hösten (och kanske även under vintern). Det kyligare klimatet kräver ställer dock högre krav på att dina cykelkläder håller dig varm. Därför tittar vi här närmare på arm- och benvärmare för kyliga dagar.

Armvärmare är ett plagg som kan möjliggöra för dig att cykla även sent in på året. Du kan antingen använda dem för att kunna fortsätta bära din favorittröja, eller för att ge extra skydd mot kylan under en cykeltröja. När vädret är höstigt kyligt men inte frysande kallt, kan du med fördel även använda benvärmare för att hålla benen varma. Detta är särskilt viktigt eftersom nederdelen av benen som inte arbetar särskilt hårt när du cyklar lätt blir kalla, medan låren ofta inte behöver mer isolering mot kylan än ett par cykelshorts.

Armvärmare och benvärmare nödvändiga cykelkläder

Ben- och armvärmare är ett nödvändigt komplement till dina vanliga cykelkläder under våren och hösten, när vädret många gånger kan skifta mellan varmare och kyligare. När vädret förbättras kan du helt enkelt ta av dig dessa och förvara dem i din väska eller i fickorna på din cykeltröja. På samma sätt kan du dra på dig dessa när vädret slår om åt det kyligare hållet. Den mångsidighet som dessa plagg ger dig gör att de bör vara en självklar del av varje cyklists garderob!

Dina armvärmare bör vara tillräckligt långa för att nå från din överarm ner till din handled. Vissa tillverkare erbjuder dock olika storlekar för att tillgodose behovet av olika längder för cyklister med längre eller kortare armar. Vad gäller benvärmare kan du hitta plagg som sträcker sig från shortsen ner till anklarna, men det finns även knävärmare som slutar mitt på vaden och i praktiken förvandlar dina cykelshorts till trekvartslånga tights. Om du upplever att dina knän är den del av underkroppen som drabbas hårdast av det kyliga vädret, kan det vara väldigt bekvämt att använda denna typ av benvärmare!

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Heminredningsskolan

Tema av Anders Norén