Heminredningsskolan

Interiör och trender för hemmet

Om vandringen går snett

Ifall vandringen går snett och du upptäcker att du är ensam, utan mobil och utan sällskap, finns det en del överlevnadstekniker man bör känna till för att klara sig. Kanske har du och dina vänner tappat bort varandra efter ett kraftigt oväder, eller så har något annat hänt som har satt dig i den här situationen.

Oavsett vad som har hänt innan bör du känna till följande tips (bland annat) för att klara dig ute i vildmarken, ensam. Se även till att innan du/ni ger er ut att kunskap om naturen intagits och att rätt utrustning inhandlats för vandringen.

Hitta plats att slå läger på

Är man djupt inne i skogen, är det klokt att börja tänka på att bygga ett skydd för natten. Att slå läger bör man dock inte göra var som helst. Titta dig noga omkring vad som finns i närheten innan du bestämmer dig för att bygga ditt skydd för natten.

Finns det några naturliga faror eller störningsmoment? Håll till exempel utkik efter stora myrstackar i närheten, eller om det finns stora träd med ruttna grenar över som kan falla ner. Är du i ett stenigt landskap – se även till att det inte finns någon risk att stenar faller ner på ditt skydd under natten.

Optimalt sett är det bra att slå upp lägret nära vatten, nära torrt trä (som du kan göra eld med och bygga lägret av), men också mycket stenar du kan använda dig av.

Bygg skyddet

Är det kallt väder är du extra utsatt. Föga förvånande är just nedkylning den vanligaste dödsorsaken i kalla temperaturer. Skulle det vara kallt är det viktigt att göra ett mycket bra, isolerat skydd.

Något som kan fungera är att hitta ett nedfallet trä som ligger i en lutande vinkel. Stapla sedan kvistar på sidan och täck noga över med något isolerande material – så som mossa.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Heminredningsskolan

Tema av Anders Norén