Heminredningsskolan

Interiör och trender för hemmet

Herrskor från Gant

Företaget startades 1949 i Connecticut i USA av en man vid namn Bernard Gantmacher som då tillverkade skjortor. År 1914 började han arbeta på en liten fabrik där han sydde kragar. 35 år senare hade han alltså startat sitt eget klädesföretag, där han ägnade sig åt att sy skjortor tillsammans med sin familj. Under 1960-talet blev märket en vanlig syn bland amerikanska Ivy League-studenter som uppskattade den klassiska sportiga stilen.

Märket har sedan dess blivit ett välkänt och internationellt märke och har både kläder och skor i sin kollektion. Gant står för det stilrena, tidlösa, klassiska och eleganta i all sin enkelhet. Gants kännetecken är en amerikansk stil i europeisk tappning och tilltalar framför allt de som uppskattar ett klassiskt mode med modernt snitt. Loggan är lika snygg som den är minimalistisk och tar alldeles lagom stor plats på varumärkets kläder och herrskor.

Svenska kopplingar

Under 80-talet samarbetade Gant med svenska designers, vilket resulterade i en unik kombination av den avslappnade amerikanska stilen och den sofistikerade europeiska looken. Det är inte varumärkets enda koppling till Sverige – tre svenska entreprenörer vid namn Lennart Björk, Klas Käll och Staffan Wittmark köpte nämligen 1999 Gant för motsvarande 570 miljoner kronor och introducerade 2006 företaget på Stockholmsbörsen.

Skor från Gant

Gant har skor för både män och kvinnor och i flertalet olika modeller och utformningar, allt från sneakers och chelsea boots till kängor, stövlar, sandaler och klackskor. Skorna är sportiga och eleganta klassiker men samtidigt även bekväma och moderna med starka färger och trendiga detaljer. Dessa skor är av hög kvalitet som andas Gant. De tillverkas av mocka, läder och tyg. I skor från Gant kommer du känna dig både välklädd och bekväm.

Med skor som gör sig lika bra i avslappnade miljöer som i mer formella sammanhang, tillsammans med varumärkets egna kläder eller andra eleganta plagg, har Gants skokollektion någonting att erbjuda för alla som värdesätter tidlös design. När du vill visa upp dig från din allra bästa sida på till exempel golfbanan, på stan, på jobbet eller i andra situationer, har Gant moderna klassiker som lyfter hela din outfit!

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Heminredningsskolan

Tema av Anders Norén