Heminredningsskolan

Interiör och trender för hemmet

Bästa tipsen inför flyttpackning – från Flyttguiden

Flyttguiden är en webbportal full med tips och råd inför flytten. Bland annat tas flera tips upp om hur packningen sker på så enkelt sätt som möjligt. I likhet med flera andra artiklar inom området lyfter Flyttguiden upp planering som A och O.

Flyttguiden – Snabbtips

 • Börja packa i god tid
  Allt för många tror att packningen ”bara tar någon dag”. De väntar till den sista veckan och får sedan nästan panik inför flyttdagen. Detta när de inser att packningen tar betydligt längre tid än de från början tänkt sig. Dessutom brukar packningen bli sämre under stress. Vem har tid att rensa, planera och packa rätt när det är tidspress.
 • Ta hjälp – och ta hjälp!
  Enligt Flyttguiden är det största felet att inte ta hjälp. De som flyttar tänker att de kan packa allt själv, att någon hjälp inte behövs på flyttdagen eller att flyttfirma är alldeles för dyrt. Detta samtidigt som ytterst få vet vad det skulle kosta att anlita en flyttfirma…Att flytta kan vara en rolig aktivitet där alla som hjälper till gemensamt bär, äter, skrattar och har trevligt tillsammans. Att utforma flytten så innebär även att man frågar minst 5 – 10 personer. För vad gör det om någon en timme inte har något att göra, om kaffebryggaren är det sista som packas ner…
 • Börja flytten i förväg
  Finns möjlighet att flytta saker i förväg? I så fall kan exempelvis kökssaker flyttas så att det blir lätt och snabbt att laga mat på det nya stället redan innan själva flyttlasset går.
 • Satsa på kvalitet när det gäller flyttlådor
  Flyttguiden nämner två viktiga punkter när det gäller val av flyttlådor. För det första att alla lådor är av samma (standard) mått. Det gör det betydligt lättare att packa i flyttbilen/släpvagnen. För det andra att enbart lådor med god kvalité används. Det går att köpa in, eller hyra, lådor för att undvika att använda gamla och begagnade lådor som inte håller måttet.
 • Se över transporten
  Hyra liten lätt lastbil eller släpvagn? Eller hyra in en flyttfirma? Det beror både på hur långt flytten förväntas gå samt hur mycket som ska flyttas. Är det bara inom stan kanske det är lättare att hyra två släpvagnar så kan flera dra – än en enda lätt lastbil.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Heminredningsskolan

Tema av Anders Norén