Heminredningsskolan

Interiör och trender för hemmet

Måla hus

Ingen ytbehandling varar över tid och man behöver regelbundet se över fastigheten för hitta indikationer på att en ommålning bör ske. Att måla husfasad är ett stort arbete som tar en hel del pengar och inte minst tid i besittning. För att det skall gå så enkelt och smidigt som möjligt är det därför viktigt att tänka igenom det hela och att göra rätt. När man skall måla husfasad handlar färgvalet till stor del om vad för material som utgör husväggen. Har du ett trähus är det dessutom viktigt att se över allt virke för att eventuellt byta ut de brädor som blivit dåliga. Även om du har bra dimensioner och material finns vissa områden som blir mer utsatta än andra. Ändträ kan många gånger suga åt sig fukt om man inte målat dessa tillräckligt. Om åren gått kan detta vara ett problemområde trots att allting gjorts korrekt vid en tidigare ommålning.

Vindskivor och trä i närheten av avrinningsrör kan också få utstå en hel del fukt. Var noga med att byta ut alla skadade brädor innan ommålningen börjar! Det kommer att vara klart enklare än att göra i efterhand. Sett till helhetskostnaden är det ofta en mindre summa som krävs för dessa saker. väljer du att beställa din fasadmålning av någon målare i Stockholmsområdet kan du föra detta på tal. De är proffs och brukar annars uppmärksamma på eventuella problem.

Välj rätt dag för husmålning

När man skall måla om fasaden är det bra om virket är torrt och rengjort. Detta i sig är ett stort arbete men när man kommit så långt är det bara att sätta igång. Bäst är att måla när det är lagom varmt men inte i direkt solljus. Det är inte alltid man kan ha lyxen att få dessa omständigheter, men om det går är det optimalt. Tänk på att huset kan behöva ett par strykningar på sina ställen och att man kommer att behöva skylift eller byggnadsställning för att smidigt komma åt alla områden. De målare som erbjuder sig att måla husfasader tar hand om allting så du kan tänka på annat istället för att måla hus.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Heminredningsskolan

Tema av Anders Norén